mandag den 8. februar 2016

Hyacint-æg-dekoration

Kirsebærgrene der lige viser de grønneste knopper, er forfriskende at se på.
Duften fra hyacinterne er så skøn og de små krokusløg pynter i æggeskallerne

Der er liv i de friske krokusløg - fine livskraftige spirer.

Jeg holder mere og mere af de hvide hyacinter og deres sarte hvid-grønne knopper inden udpring.

Gren fra hængebirk tilfører dekorationen et pift af natur og forår, især hvis de viser små grønne knopper. Det gør mine grene ikke, for de ligger ude i kulden, for ikke at tørre ud.

Mos bliver brugt som afdækning.

Tillandsia-mos bruger jeg også ofte til afdækning og til små reder.
Det kan købes hos planteskolerne i små poser.

Små barkstykker med grønlige svampe.

Kirsebærgrene fra et fældet kirsebærtræ. Selvom det er flere uger siden træet blev fældet, er der stadig saft og kraft til at springe ud.

Den 6. februar 2016 hørte vi lærken synge for første gang i år. Vi stod bare stille og lyttede længe til dens glade sang, som altid højner humøret adskillige grader. Det milde vejr har lokket dem til landet.

I vores nye skov, som kun er få år gammel, harver vi vejen op, så mulden kommer frem. Fuglene er vilde med at støvbade i det, i tørt vejr, og vi ser mange små skålformede fordybninger som de laver i løbet af sommeren.

Sanglærke

Lærkerne kommer fra deres vinterophold i Frankrig og egnene omkring Den engelske Kanal.
Det er Danmarks 3. almindeligste fugl, men bestanden er nedadgående.

Bestanden af lærker er blevet halveret i løbet af de seneste tre årtier, fordi de har svært ved at finde sig til rette i et intensivt dyrket landbrugsland, hvor der bruges sprøjtegifte (kilde: DOF)

Vores skov bliver holdt rent med maskiner og bliver ikke sprøjtet med gift. Der er rigtigt mange forskellige fugle og dyr. Vi ser rådyr, harer, agerhøns, ræv, falk, høg, musvåge og masser af småfugle. Mangfoldigheden er stor og det er dejligt at se en stor flok agerhøns om sommeren.

Agerhøne par

Desværre er agerhønen også i kraftigt tilbagegang.

Agerhøns kyllinger







13 kommentarer:

  1. De der krokusløg med spirer er altså rigtig dekorative...den ide må jeg se om jeg kan huske til næste år.
    Dejligt med masser af dyreliv...det har vi også her. Vi har 3 mindre skove inden for 5-600 meter + Bording Å.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rita, jeg var heldig at falde over et godt tilbud sent sidste efterår, hvor alt var sat ned. Jeg fik narcisser, tulipaner og krokus for en ti´er pr. pose og der var f.eks. 15 stk. tulipaner i posen.

      Slet
  2. hvor ser dekoration fin ud med dens æg, krokus og hyacinter. Dejlig at vi kan starte med at pynte til forår og fejrer påsken snart er om hjørnet :-)
    Kh.
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kirsten, ja det er rigtigt dejligt at pynte op med forårsblomster og de er jo nemme at få fat på, da næsten alle dagligvarebutikkerne har deres eget lille udvalg af hyacinter, perlehyacinter, påskeliljer, ornithogalum, iris og krokus. Kh. Ingeborg

      Slet
  3. Hej Ingeborg.Sikke da en fin forårsdekoration.Krokus og små æg og grene.........der skal jo ikke så meget til før det ligner en hel million.
    Her i byen har vi jo ikke så meget dyreliv.Men flotte billeder af agerhønerne.
    God aften Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette. Nyder at dagene længes og lyset langsomt vender tilbage. Til dekorationen ledte jeg efter gråpilegrene, men de sad for langt oppe, så det blev nogle kirsebærgrene der var nemme at få fat, som jeg brugte i dekorationen.
      Kh. Ingeborg

      Slet
  4. Skøn dekoration, sprængfyldt med saft og kraft! Dejligt at læse om det i også gør for "vildtet", og fine billeder af det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette
      Tak:) Vi har mange skønne oplevelser på vores lille plet. Sidste år da vi lavede hø, så vi to flokke af agerhøns, der ofte fløj op. Det er næsten som om de ved de kan være i fred hos os.
      Kh. Ingeborg

      Slet
  5. Hejsa Ingeborg.
    Sikke en fin dekoration du har lavet. Rigtig skøn ide med æg og løg sammen.
    Dine grene er godt nok noget længere fremme end her hos os. Nu har jeg haft mine grene inde i en uge og de er stadig kun brune. Men pludselig kommer det nok:)

    Rigtig skøn dag
    Charlotte

    SvarSlet
  6. Tak:)Tror også mine grene først begyndte at vise grønne knopper efter ca. 14 dage. Men de stod koldt i udstuen først et par dage.
    Kh. Ingeborg

    SvarSlet
  7. En dejlig forårsdekoration, det med ½ æggeskaller er nyt for mig, men fint ser det ud og sikke gode billeder du har taget.
    Mvh Emmy, De tre Toftlundhaver

    SvarSlet
  8. Tak, det glæder mig at kunne inspirere andre.
    Kh. Ingeborg

    SvarSlet
  9. Dejlige agerhønse-billeder.
    DOF´s bestandvurdering tager jeg nu med et gran salt. Der er langt flere agerhøns end forårsbestanden som de angiver.
    I 70-erne, hvor der virkelig var mange agerhøns, blev der brugt bladan og "gule midler" fra en kant. Langt højere giftighed end nutidens kemi.
    De manglende køer på marken og folks megen færden ad stier og veje med medbragt hund er væsentlige årsager. Det er netop i græsset langs veje og stier, at agerhønen laver rede -hvis der altså er ro. Agerhøns er meget følsomme for forstyrrelser.

    Jeg tillader mig at linke til dit herlige billede af parhønsene.

    SvarSlet