søndag den 12. juli 2015

Løvstikke, en krydderurt

Løvstikke - Anethum graveolens

Løvstikke er en af de helt uundværlige krydderurter

Dyrkning: Løvstikke er en flerårig skærmplante, der under blomstring bliver 1 - 1½ m høj. Min kommer ikke i blomst, for jeg skærer halvdelen ned ultimo juni og den anden halvdel skæres ned medio juli. Så holdes planten friskt grøn og der er lækre nye blade at bruge i maden.

Den vil gerne have masser af kompost og hønsegødning, for det er en grådig plante. Del planten hvis den bliver for omfangsrig. Det gøres nemmest ved at grave hele planten op og så hakke den i mindre stykker med spaden.

Det er hovedsageligt de friske blade, der anvendes i madlavningen, men faktisk kan rod og frø også anvendes. Bladene bevarer deres kraftige smag efter kogning og er derfor særlig velegnet i supper, stuvninger og sammenkogte retter.
Den smager af både selleri, porre, persillerod, timian mm. og kan derfor erstatte suppevisken. Løvstikke kan anvendes til kryddersalt. Jeg koger de nye kartofter med et par kviste, som giver en god smag.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar