torsdag den 20. april 2017

Sødt hønsehus

Vores ældste søn har lige haft fødselsdag og vi var inviteret til spisning om aftenen og da vi kom kørende dertil, blev vi mødt af dette hyggelige syn. Et flytbart hønsehus, som han havde lavet.
 Ræve-og rottesikret med voliere-tråd overalt og smukt malet og tagpap brændt på taget.

Racen er røde amerikanere

Fin hønsestige så hønsene kan gå op og ned 


Hønsene er ca. 16 uger gamle og det varer nogle uger før de begynder at lægge æg.

Æggene kan samles ind udefra, det er nemt.

Siddepind til hønsene om natten

Æg-lægnings-reder

Hjul så buret kan flyttes

Her er vores hønsehus. Det blæste om i en vinterstorm men er nu blevet flyttet på plads i haven og repareret og er klar til hønemor og små kyllinger som vi venter på at modtage om kort tid.

Fødselsdagsbuketten

Her er mand og to sønner igang med at fælde træerne mod øst. Det er gamle selvsåede ahorn. De giver en masse godt brænde og det er hårdt at gå med motorsaven en hel dag, til gengæld får han brændet at fyre med.

Vi skal have køkkenhave på dette stykke og vil have plantet noget stedsegrønt til at give læ fra øst.


Træerne er fældet og der er fri udsigt mod øst. Nyder at træerne er væk og at vi nu kan starte på en frisk med at plante noget der kan give læ ved jorden. De store ahorn gav ingen læ og skyggede meget, ligesom de smed en masse frø.

Vi bor meget tæt ved området som kaldes Vind Hede som er den østligste del af Stråsø Plantage, hvor der er store flokke af krondyr.
På billedet går der omkring 100 dyr. Billedet er taget fra vejen, som går lige forbi. Der holder ofte biler, hvor folk sidder med kiggerter og nyder det spektakulære syn af græssende kronvildt, som ved aftentide kommer ud af skoven.
Frem til 1996 var der her i Stråsø, også en bestand af urfugle, en smuk fasanagtig fugl, som i 2001 blev erklæret for uddød i Danmark.
En del af heden tilhørte præsten og dramatikeren Kaj Munk, hvorfor den sydøstlige del af området bliver kaldt Kaj Munks Hede. Frem til sin død i 1944 var Kaj Munk en ivrig jæger og naturelsker, og han satte stor pris på at gå på jagt på de storslåede heder i Vestjylland.
Urfugl, kok og høne










7 kommentarer:

  1. Jeg behøver vist ikke fortælle, hvor dejligt det er at have høns - så kan godt forstå, at du glæder dig til at få det igen. Og køkkenhave - du har mange gode ting i sigte :-)

    SvarSlet
  2. Kære Ingeborg
    Så fandt jeg din blog :0)
    Hjerteligt tillykke med din søn, og hvor er det et skønt hønsehus. Vi har selv haft høns, og de er så sjove, og der er ikke noget bedre end at gå ud og hente de lækre æg.
    Vil glæde mig til flere dejlige indlæg fra dig, og må ind at kigge de ældre også.
    Ønsker dig en skønherlig dag

    Knus Lone

    SvarSlet
  3. Dejligt med høns, og praktisk med tråd i bunden af hønsegården, når det skal være flytbart. Bare ikke optimalt for en høne, der er skabt til at skrabe i jorden og til at sandbade. Lidt synd, at tage denne naturlige adfærd fra dem. Det ser ud til I bor på landet, så hvorfor ikke lade hønsene gå frit?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Hønsene hos vores søn, er ude hver dag og går frit omkring. De hopper selv ud når der bliver åbnet og finder selv ind igen. De både skraber og støvbader, så jeg synes de har et godt liv.

      Mvh. Ingeborg

      Slet
  4. Hallo,
    I want to buy this nice chicken -castle. Is there any possibility to get this Chicken house, called sodt hansehus. I am living in Germany. It may be wonderful Top have such a nice house.

    SvarSlet
  5. I forgot na e-mail account karin.hafermann@t-online.de

    SvarSlet
  6. Flot hønsehus din søn har, hvad du hvor man kan købe det eller tegninger så jeg selv kan bygge et.

    SvarSlet