Albertines Buskbønne Haricot vert Amstel
Planterne gav os rigtigt mange velsmagende grønne bønner denne sæson og de tiloversblevne er blevet modne, så dem har jeg plukket en stor bunke af
Bælgene åbnes og frøene tages ud.
Et hyggeligt pille-arbejde om aftenen når mørket har sænket sig.
Albertines Buskbønne Haricot vert Amstel
Frø af bønnerne i køkkenhaven er her sorteret og lægges i en papirspose for overvintring.
Næste sæson vil de blive sået ad flere omgange, således at der er friske bønner i en lang periode.
Dejligt at have bønne-frø på lager, da de er forholdsvis dyre i indkøb.
Buskbønne Haricots verts, Phaseolus vulgaris nanus
Flere bønner høstes.
Disse er også grønne men har sorte (frø når de er modne) og kan spises lidt tidligere end ovennævnte
Buskbønne Haricots verts, Phaseolus vulgaris nanus
Smukke sorte glansfulde frø
Disse kvæder Cydonia oblonga fandt jeg i et industrikvarter, hvor buskene voksede i højt ukrudt.
De skal frø-formeres, så jeg har skåret rundt med en kniv og vredet halvdelene fra hinanden så kærnerne ikke såres
Kærnerne er blevet sået i potter og sat ude et skyggefuldt sted. Håber de spirer til foråret.
Kvæder dufter helt fantastisk og kan bruges i kranse og buketter samt i andre blomsterdekorationer.
Der kan også laves marmelade og gelé af kvæderne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar