Vi har slåen buske i skovbrynet, hvor de danner tætte krat. De fleste er ca. 2 m høje og rigt forgrenet og tæt besat med spidse torne. I foråret dækkes buskene med små hvide blomster.
Sidst på sommeren kommer de små 1-1,5 cm kuglerunde og blåduggede frugter, der modner i løbet af oktober. Smagen er meget snerpende, besk, indtil frugterne har fået frost, som får sødmen frem.
For at undgå at fuglene så tager dem, plukker vi dem nu hvor de er modne men inden de får frost.
Der var ikke mange bær - blot nogle få spredt rundt på buskene
Efter at have gået hele skoven rundt i brynet gav det cirka 1 liter mål fuld
Små fine mini-blommer
De er nu lagt i fryseren indtil de skal lægges i
Brøndum Snaps her sidst i oktober og er klar til julefrokosten.
Slåensnaps er en af de klassiske kryddersnapse og smager af en skøn blanding af
frugt, vanille og mandler
På turen rundt i skoven er der også mange smukke rosenbuske med fine blanke røde hyben
I denne busk havde en lille fugl haft sin rede, godt skærmet af den tornede rosenbusk
I skoven står også æbletræet med misteltenen. Den vokser fint og det er altid spændende at komme hen og se hvordan det går med den lille halvsnylter.
Trods den tørre sommer ser det ud til at den klarer sig fint. Der var endda 2 æbler på træet, som er en Elstar
I køkkenvinduet står nu alle de grønne vaser.
De fleste er købt i genbrugsbutikker gennem de sidste mange år, og er sjove at gå på jagt efter.
Det er vinterasters i den mørkegrønne Mynte kande.
Åh det er så hyggeligt at lave sine egne snapse. Jeg har dog aldrig prøvet at lave slåen snaps.
SvarSletHvor er det spændene med den mistelten. Den er så smuk, og synes det er så sødt vi hænger den op i julen, og må kysse under den ;)
Måske skulle jeg prøve både snapsen og den lille snylter.
Grøn er min yndlingsfarve ( ja og osse hvid) hehe...
Dine kander er så skønne
Rigtig god weekend
Knus, Lone
Processen med at samle bær eller krydderurter er fantastisk hyggeligt. Det er første gang jeg prøver at lave slåensnaps jeg har kun prøvet med hindbær og solbær, de smager begge himmelsk.
SvarSletKnus, Ingeborg